Image by Markus Winkler

Veranderingen in de taalsector of nieuwigheden in onze firma, die lees je hier.

 
Image by Jeff Sheldon
Image by Sven Kucinic

LCVB vernieuwt/vernieuwd! 

Welkom, beste taalliefhebber. Hij is er! De nieuwe website, webstek, home(page) away from home. Want hoe leuk ik de oude ook vond, hij was een beetje gedateerd.


Taal vernieuwt, wij blijven ons bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in (ver)taalland en dan kon dit kleine stukje internet niet achterwege blijven.


Ons doel is om jullie regelmatig op de hoogte te houden van nieuwe subsidies voor vertalingen, veranderingen op juridisch vlak die relevant zijn voor onze klanten, promoties op taalworkshops of leuke taalweetjes. Houd onze blog dus zeker in de gaten.


Struin rustig rond en contacteer me met je vragen of opmerkingen.

Zoek de fout in de zin

Ziet u het? Ontdek de "juiste fout" hier.

'You'll Never Walk Alone' wordt tegenwoordig in bijna alle voetbalstadia gezongen, maar nergens rolt dat lied pakkender en indrukwekkender van de tribunes dan in Liverpool.

Image by Glenn Carstens-Peters
Dit is de kaft van het boek Mandus, geschreven door Danny Vandenberk, ik was literair agent

Tip van de Taalprofessor

Als taaldocent hebben wij een veelzijdige rol, zeker in deze instabiele tijden. Taal bijbrengen in al zijn facetten, mogelijkheden, gebruiken en uitzonderingen is daar slechts een onderdeel van.

Jonge studenten haken vaak af in een talenstudie omdat ze the big picture niet zien, geen voeling krijgen met de taal en naar hun gevoel, blijven vechten met de wisselwerking tussen de juiste grammatica en vloeiend taalgebruik.

De tip die ik aan mijn studenten (van alle leeftijden) geef is: kijk naar je favoriete film of serie met ondertitels in de nieuwe taal. Het zal wat bevreemdend aanvoelen in het begin, maar ik garandeer je dat het werkt. Bovendien kan je ook nog eens je lievelingsacteurs aan het werk zien! Win-win. 

Literair agent LCVB presenteert: Mandus!

Werken met taal heeft veel verrassende invalshoeken. Zo kwam ik een jaartje geleden ongeveer in contact met een exuberante schrijver uit Lommel, die op de een of de andere manier onmiddellijk doorhad dat wij moesten samenwerken. En zo geschiedde. Ik heb zelden zoveel genoten van een revisie en van het taaladvies dat voortvloeide uit dit naar-de-ballen-grijpende verhaal. Ik hoop snel weer deel te mogen uitmaken van een nieuw brouwsel van de hand van deze schrijvende stoommachine. 

Facebookpost 6 maart 2021:

Als vereerd literair agent voor deze getalenteerde schrijver kan ik dit boek (psychologische thriller) 'Mandus', sterk aanbevelen! Laat je meeslepen in een genre dat je heel zeker nog niet eerder gelezen hebt maar waardoor je het boek in een ruk (pun intended) wil uitlezen.

"Mandus kwam er niet zomaar... Door een speling van het lot kwam de auteur in contact met Veerle Bammens, klassebitch pur sang en taalspecialiste nog veel pur sanger. Mandus liet zich gewillig door haar onder handen nemen en werd er alleen maar beter van. Voor al uw vertalingen en taaladvies één adres: TAALBANKIER LCVB!"

Overal verkrijgbaar. ISBN-nummer: 9789494076042