Image by Markus Winkler

Veranderingen in de taalsector of nieuwigheden in onze firma, die lees je hier.

 
Image by Jeff Sheldon
Image by Sven Kucinic

LCVB vernieuwt/vernieuwd! 

Welkom, beste taalliefhebber. Hij is er! De nieuwe website, webstek, home(page) away from home. Want hoe leuk ik de oude ook vond, hij was een beetje gedateerd.


Taal vernieuwt, wij blijven ons bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in (ver)taalland en dan kon dit kleine stukje internet niet achterwege blijven.


Ons doel is om jullie regelmatig op de hoogte te houden van nieuwe subsidies voor vertalingen, veranderingen op juridisch vlak die relevant zijn voor onze klanten, promoties op taalworkshops of leuke taalweetjes. Houd onze blog dus zeker in de gaten.


Struin rustig rond en contacteer me met je vragen of opmerkingen.

Zoek de fout in de zin

Ziet u het? Ontdek de "juiste fout" hier.

'You'll Never Walk Alone' wordt tegenwoordig in bijna alle voetbalstadia gezongen, maar nergens rolt dat lied pakkender en indrukwekkender van de tribunes dan in Liverpool.

Image by Glenn Carstens-Peters

Tip van de Taalprofessor

Als taaldocent hebben wij een veelzijdige rol, zeker in deze instabiele tijden. Taal bijbrengen in al zijn facetten, mogelijkheden, gebruiken en uitzonderingen is daar slechts een onderdeel van.

Jonge studenten haken vaak af in een talenstudie omdat ze the big picture niet zien, geen voeling krijgen met de taal en naar hun gevoel, blijven vechten met de wisselwerking tussen de juiste grammatica en vloeiend taalgebruik.

De tip die ik aan mijn studenten (van alle leeftijden) geef is: kijk naar je favoriete film of serie met ondertitels in de nieuwe taal. Het zal wat bevreemdend aanvoelen in het begin, maar ik garandeer je dat het werkt. Bovendien kan je ook nog eens je lievelingsacteurs aan het werk zien! Win-win. 

+32 497 46 79 08

  • Google Places
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

©2021 by Taalbankier LCVB