top of page
  • Foto van schrijverVeerle Bammens

"Bent u goed in taal?"

Dat was de vraag die menig bezoeker van onze stand te horen kreeg. Bijna iedereen antwoordde hetzelfde: "Bwa, ja, denk ik", waarna zij lieflijk de LCVB-(ver)taalquiz voorgeschoteld kregen.

Het was een leuke drukte tijdens de Bedrijvennetwerkdagen in Hasselt op 25 en 26 oktober. Er kwamen heel wat bezoekers naar onze LCVB-stand, vaak met dezelfde vraag: "Wat is dat, taalbankier?', waarop mijn vraag in de titel volgde. Eerst werd de bezoeker onderworpen aan een korte taaltest, waarna wij haarfijn uit de doeken deden waarom een gespecialiseerd taalbureau zo nodig is en blijft. Ja, zelfs - nog meer - in deze tijden van AI.


"Pfoe, ik twijfelde toch..."

Bijna iedereen waagde zich aan onze taalquiz (2 vragen in het Nederlands en eentje in het Engels, want iedereen kan toch Engels?). Na het indienen kregen zij de vraag: "Vond je het moeilijk?" waarna wij fijntjes konden uitleggen wat wij doen en waarvoor bedrijven ons kunnen inschakelen voor hun professionele communicatie, meertalig, anderstalig of Nederlandstalig. Velen erkenden na de quiz zeker het nut van een samenwerking en zo werden er heel wat interessante contacten gelegd.

90 deelnemers

Maar liefst 90 personen waagden zich aan de LCVB-taalquiz, waarna zij een goodiebag of klein presentje ontvingen. Velen waren benieuwd naar hun resultaat, die hieronder volgt! Als je de oplossing nog niet wil kennen en de taalquiz eerst wil afnemen, scrol dan niet verder en klik hier.


De prijs ter waarde van € 100,00 is inmiddels toegekend maar voor een complete reiniging van je wagen kan je steeds bij SIC Care for Cars terecht! Zonder voorgaande taaltest...


"Wel, daarvoor zijn wij er. Schakel taalspecialisten in en vermijd blunders."

De resultaten

De (ver)taalquiz bestond zoals gezegd uit 3 vragen. De eerste twee waren in het Nederlands (onze moedertaal), de derde was een Engelse vraag. Pretty straightforward, dachten de meesten. Niets is minder waar. We delen met plezier de uitslag van de LCVB-(ver)taaltest!

 

Vraag 1 - alles juist gemarkeerd: 13%

Vraag 2 - 'sowieso' juist gemarkeerd: 72%

Vraag 3 - antwoord c aangeduid: slecht 11%!

 

Oplossingen

Goed, we houden u niet langer in spanning. Hieronder ziet u de vragen met de antwoorden.


Vraag 1 was niet zo simpel... Er konden nog heel wat opmerkingen worden gemaakt over de opbouw van de tekst. Zo ziet u hoe wij als vertalers en revisors soms bronteksten van lagere kwaliteit aangeleverd krijgen, die wij vervolgens moeten herschrijven of vertalen. Is niet alles duidelijk of wenst u meer uitleg? Laat gerust weten wat u denkt via info@lcvb.be.


De winnaar!

Even leek het alsof niemand alles juist had... Maar dan! De winnaar is iemand die zei dat hij helemaal niet zo vaak met tekstschrijven bezig is maar die, net zoals in de rest van zijn professionele aanpak, erg secuur te werk gaat. De heer E. Arnout van Corporate Connections zal spoedig van ons bericht ontvangen om de afhandeling van zijn prijs te bespreken. Dikke proficiat!


Alvast bedankt aan alle deelnemers. Het was erg leuk om jullie verhalen te horen, om gelijkgestemden te ontmoeten, medestandhouders en klanten, vrienden, sympathisanten en taalliefhebbers. Voor ons was de beurs een succes! Wij hopen dat u met eenzelfde gevoel bij ons bent weggewandeld en dat we in de toekomst kunnen samenwerken; maakt niet uit wie als klant of als leverancier fungeert. En ja, ook deze puntkomma is hier correct.


ToTaalprojecten

Zit u graag eens samen voor een mogelijke samenwerking of heeft u taalprojecten waarbij u volledig ontzorgd wil worden? Voor alle vertalingen, tolkopdrachten, meertalige copywriting, taallessen, ondertiteling of voice-over kan u bij Taalbankier LCVB terecht. Want:"Wij beheren uw kapiTAAL"Warme taalgroet, Veerle & team LCVB

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page