top of page
  • Foto van schrijverVeerle Bammens

Welkom, Alessio!

Vandaag, 20 februari 2023, verwelkomde ik met veel plezier de allereerste stagiair van LCVB. Wij vroegen aan de jonge Alessio om als openingsoeuvre een blog over zichzelf te schrijven. We present: Alessio Bammens!


"Hallo! Mijn naam is Alessio Bammens en voor de volgende 3 maanden ben ik stagiair bij Taalbankier LCVB. In dit blogartikel wil ik u meer vertellen over mij en wat ik allemaal ga doen tijdens deze 3 maanden."


Wie ben ik?

Alessio Bammens stagiair LCVB

"Ik ben 21 jaar oud en ben student aan de hogeschool PXL in Hasselt. Mijn hobby’s zijn films/series kijken, tekenen en games spelen. Ik ben uiteraard geïnteresseerd in talen. De talen die ik kan zijn Nederlands, Frans, Engels en Duits."


"In 2020 ben ik begonnen met Business Translation and Interpreting (Bedrijfsvertaler-tolk) te volgen binnenin de opleiding Organisatie en Management. Dit doe ik al 3 jaar lang en met veel plezier. Toen ik in mijn 6de jaar handel zat aan de Humaniora Kindsheid Jesu in Hasselt wist ik al dat ik graag iets wou doen met talen. Op de jaarlijkse SID-in in Genk had ik meer informatie over de opleiding gekregen en toen dacht ik: “Dit is echt iets voor mij!”."


[...] zij was meer dan enthousiast om mij als stagiair aan te werven. Het is ook grappig dat wij toevallig dezelfde achternaam hebben.

Waarom kom ik 3 maanden hier werken?

"Omdat ik nu in mijn laatste jaar ben van mijn opleiding. Om de kennis op de proef te stellen gaan derdejaarsstudenten in het 2de semester van hun academiejaar op stage. Dit kan gewoon in België, maar ook in het buitenland. Ik had wel interesse om naar het buitenland te gaan, maar ik wou hier wat ervaring opdoen omdat mijn stage in het 6de kort was vanwege COVID."


Waarom heb ik voor LCVB gekozen?

"De zoektocht naar een stage was zeker niet gemakkelijk. Toen het academiejaar begon in september had ik nog niets gevonden en had ik wat stress omdat wij nog zo veel in orde moesten brengen. Een aantal weken later kwam mijn lector Duits met een heel leuk idee voor een stage. Zij heeft mij dan voorgesteld om bij Veerle te komen werken. Toen ik de website las, werd mijn interesse onmiddellijk getrokken. Het enige wat ik kon doen was Veerle contacteren en zij was meer dan enthousiast om mij als stagiair aan te werven. Het is ook grappig dat wij toevallig dezelfde achternaam hebben."


Wat mag u verwachten van mij?

"Voor mijn stage heb ik verschillende taken gekregen. Ten eerste ga ik de persoon zijn die de volgende 3 maanden blogartikels zal schrijven op de website en ze zal vertalen naar het Frans, Engels en Duits. Kijk alvast uit naar een artikel over de chatrobot ChatGPT. Vervolgens ga ik leuke posts met jullie delen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Natuurlijk houd ik u ook op alle platformen op de hoogte van nieuws binnen het bedrijf en nieuwe blogartikels."


"Ten slotte, in het kader van mijn bachelorproef, ga ik een vertaling maken van de website in het Frans, Engels en Duits. Zo kunnen (mogelijke) anderstalige klanten meer te weten komen over de diensten van LCVB (zonder Google Translate!)."


"Zo, dit ben ik in een notendop. Ik kijk ontzettend veel uit naar mijn stage bij LCVB en ben klaar om te laten zien wat ik kan. Ik wil Veerle nogmaals bedanken voor deze geweldige kans."


Vriendelijke taalgroeten


AlessioWij zijn blij met de hulp van Alessio en verwelkomen hem met open armen. Met zo'n naam kan het al niet misgaan 💪🏽 Succes!


Veerle


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page